Helsingis algab ajaloo suurim äärelinnafestival

Helsingis algab täna nädal aega kestev läbi aja suurim äärelinnafestival Lähiöfest 2017.

Festival keskendub äärelinnale ja selle rollile linnas. Eesmärk on algatada arutelu linna arengu üle ja selle üle, mis suunas äärelinnaosad arenevad, vahendab Helsingin Sanomat.

Helsingis on kavas kogu äärelinna kontseptsioon ringi vaadata ning muuta seda atraktiivsemaks. Praegu on äärelinnaosad põhiliselt magalad.

Probleem on tõsine, sest 60 protsenti Helsingi elanikest elab äärelinnas. Linna planeeringu kohaselt aga toimub kolmandik linna uusarendusest just äärelinnas. Helsingi elanike arv kasvab planeeringu kohaselt 2050. aastaks 860 000 inimeseni.

Äärelinnaosasid tuleb kogu aeg juurde. Näiteks 2009. aastal alustati Puu-Myllypuro arendamist ja see peaks valmis saama 2018. aastaks. Selles äärelinnaosas hakkab elama 2000 inimest. Tegemist on koduse ja rohelise linnaosaga.

Teine uus äärelinnaosa on Alppikylä, mis asub Lahdenväylä ääres. Linnaosa arendamist alustati 2010. aastal ja see valmib 2020. aastaks. Planeeritud elanike arv on samuti 2000.

Kolmas uus äärelinnaosa on Malmi Ormuspelto. Selle uuendamine algas 2010. aastal ja lõppeb 2020. aastal. Planeeritud on juurde saada 1000 uut elanikku. Tegemist on endise tööstuspiirkonnaga, kus on jätkuvalt tegutsevaid ettevõtteid. Malmi on vana äärelinnakeskus, mida hakati täis ehitama 1980-1990ndatel aastatel. Viimastel aastatel on piirkonda tekkinud juurde palju uusi restorane ja kohvikuid.

Äärelinnafestivali tegevusse on kaasatud ka majaühistud. Lisainfot saab Lähiöfesti veebist ja Facebookist.

Suomen suurin koskaan järjestetty lähiöfestivaali alkaa tänään – HS esittelee kolme kiinnostavaa uutta lähiötä ja festivaalin tärpit

Maanantaina Helsingissä käynnistyy Suomen suurin koskaan järjestetty lähiöfestivaali Lähiöfest2017. Sunnuntaihin 1. lokakuuta kestävä festivaali keskittyy nimensä mukaisesti lähiöihin ja niiden paikkaan kaupungissa. Tavoitteena on järjestäjien mukaan herätellä kaupunkikeskustelua nykyistä kokonaisvaltaisempaan ajatteluun ja pohtia, mihin suuntaan lähiöt kehittyvät. Tapahtumaan sisältyy avoimia yleisötapahtumia ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille suunnattua ohjelmaa.

Kommentaarid
(Külastatud 278 korda, 1 külastust täna)