Espoosse kavandatakse 2500 õpilasega mammutkooli

Helsingi külje alla Espoosse kavandatakse Soomes ennenägematut 2500 õpilasega mammutkooli. Kool alustab plaanide kohaselt tegevust 2019. aastal.

Kool rajatakse Otaniemi linnaossa Tietotie 6 asuvasse büroohoonesse. Sinna viiakse üle kolm kooli: Olari gümnaasium, ingliskeelne Espoo International School ja rootsikeelne Mattlidens gymnasium. Praegu on nende koolide õpilaste arv 1500, vahendab Helsingin Sanomat.

Ligi 25 000 ruutmeetrise pindalaga hoone rendikulu oleks aastas 6 miljonit eurot. Linn aga loodab sellega raha kokku hoida, sest Matinkylässe planeeritud Meri-Mati suurgümnaasiumi ehitust võidakse edasi lükata.

Täiesti uue koolimaja ehitust saaks edasi lükata ja raha kasutada pigem olemasolevate remondiks ja investeeringuteks.

Varem asusid kooli jaoks planeeritavas hoones TietoEnatori bürooruumid. Hoone on praegu remondis.

Tietotie 6 kinnistu Espoos. Kujutis: Google Maps

Ennennäkemätön jättikoulu suunnitteilla Espooseen – opinahjoon mahtuisi peräti 2 500 koululaista

Espoon kaupunki suunnittelee valtavan koulun perustamista Otaniemeen. Osoitteessa Tietotie 6 sijaitsevaan toimistotaloon voisi mahtua jopa 2 500 oppilasta, arvioi Espoon suomenkielisen opetuksen kehittämispäällikkö Juha Nurmi. Suunnitelman mukaan Otaniemeen siirtyisi kolme opinahjoa: Olarin lukio, englanninkielinen Espoo International School ja ruotsinkielinen Mattlidens gymnasium. Koulu aloittaisi todennäköisesti vuonna 2019. Koulujen oppilasmäärä on nykyisellään yhteenlaskettuna noin 1 500.

Kommentaarid
(Külastatud 259 korda, 1 külastust täna)