Espoos viidi prügikonteinerist minema lutikatega saastunud asju

Espoos viidi suurest prügikonteinerist minema hulga lutikatega saastunud asju.

Lutikatega saastunud asjade äraveoks mõeldud konteiner seisis ilma vastava tähistuseta Matinkyläs Liisankuja 2N hoovis. Arvatavasti on inimesed asjad omale koju viinud, mistõttu võib neid tabada lutikate rünnak, vahendab Helsingin Sanomat.

Liisankuja elanik Stefan Holm avastas asja esmaspäeval ja teatas sellest maja haldajale. Too lubas teha kõik, et lutikatega saastunud mööblitukid inimeste kodudesse ei jõuaks.

Prügikonteiner on majade vahel olnud umbes nädala. Maja haldaja pani postkastidesse kirjad, et konteinerist võetud asju mingil juhul ei kasutataks, kuna need võivad olla lutikatega saastunud.

Holm rääkis, et nende majas oli suvel tehtud lutikakontrolli. Siis midagi ei leitud, aga ühe hilisema kontrolli käigus oli temagi kodust avastatud lutikaid. Lutikaid leiti mitmest korterist. Pärast seda algas mürgitamine, mistõttu inimesed pidid vahepeal mujal elama.

Luteiden saastuttamat tavarat päätyivät epäonnisten dyykkarien matkaan Espoossa – “Ettehän missään tapauksessa koske lavan sisältöön”, asukkaille ohjeistettiin

Liisankuja 2:n pihalla Espoon Matinkylässä seisoneelta jätelavalta tavaroita hakeneet ovat saattaneet kuljettaa koteihinsa myös luteita. Riskin synnytti se, että luteiden saastuttamia tavaroita varten hankittua avolavaa ei ollut merkitty mitenkään. Liisankujan asukas Stefan Holm kiinnitti huomiota mahdolliseen tuhohyönteisten leviämisriskiin ja ilmoitti asiasta isännöitsijälle maanantaina.

Kommentaarid
(Külastatud 276 korda, 1 külastust täna)