Ema ja kolm last hukkusid Helsingi korteripõlengus, kuna seal polnud suitsuandurit

Möödunud aasta detsembris lämbusid Helsingis Vuosaaris põlevas korteris ema ja kolm last. Ekspertiisi tulemus näitas, et tuli sai alguse saunast ning korteris polnud suitsuandurit.

Möödunud aasta 9. detsembril toimunud põlengus hukkus kokku neli inimest: 1976. aastal sündinud naine ning tema 2009., 2010. ja 2014. aastal sündinud lapsed, vahendab Ilta-Sanomat.

Ohvrid saadi küll kiiresti põlevast korterist välja ja neid püüti elustada, aga tulemusteta. Pereisa oli põlenguööl tööl.

Ekspertiisi tulemusel selgus, et põleng sai alguse korteri sauna elektrilisest kerisest, mille oli eelneval õhtul keegi pereliikmetest sisse lülitanud. Ghanast Soome saabunud pere oli kasutanud sauna paar korda kuus.

Keegi oli lülitanud sauna kerise sisse ja seadnud aegrelee selliselt, et keris lülitas end sisse kell 1.30 öösel. Keris jõudis kuumeneda umbes tunni.

Sauna kerisele olid tõenäoliselt pandud kuivama rõivad, samuti leiti saunast riiuli osi. Isalt saadud info põhjal oli saunaruumis hoitud rõivaid, kingi ja vaipu. Isa ütles, et tema kerist sisse ei lülitanud. Ta oli tulekahju puhkemise hetkel töö juures.

Korrusmaja kuuendal korrusel olnud korteri sauna- ja pesuruum põlesid seest tühjaks, ent ülejäänud toad jäid terveks. Naabrid kutsusid abi, kui kuulsid korterist appikarjeid.

Korteri välisuks oli päästjate saabudes lahti, aga siseuks kinni. Tõenäoliselt oli pereema püüdnud lapsi päästa ja käinud korteri välisust lahti tegemas ja trepikojas vaatamas. Ent tagasiteel korterisse oli ta tõenäoliselt avanud pesuruumi ukse, kus juba kustuma hakanud tuli paisus juurde pääsenud õhu tõttu suureks ning tekkinud ülerõhu tõttu polnud võimalik korteri siseust enam avada. Ema kehalt leiti põletushaavad.

Ekspertiis näitas, et korteris polnud suitsuandurit. Mitmed sarnased juhtumid on näidanud, et korteri valdaja vastutusest üksi ei piisa selleks, et korterites oleksid suitsuandurid. Vastutust tuleks laiendada näiteks korteriühistutele.

Ekspretiisi juures on ka korteri plaan, kus on näha ema ja laste liikumisteekond ning nende leidmise koht.

OTK:n tutkinta valmistui: Äiti ja kolme lasta kuolivat tulipalossa Vuosaaressa – asunnossa ei ollut palovaroittimia

Neljä henkilöä menehtyi viime joulukuussa huoneistopalossa Helsingin Vuosaaressa. 9. joulukuuta yöllä kerrostalohuoneistossa syttyneessä palossa menehtyivät 1976 syntynyt nainen ja hänen vuosina 2009, 2010 ja 2014 syntyneet kolme lastaan. Uhrit saatiin palavasta asunnosta ulos nopeasti ja elvytyshoito aloitettiin välittömästi, mutta kukaan uhreista ei ollut pelastettavissa. Perheen isä oli paloyönä töissä.

Kommentaarid
(Külastatud 342 korda, 1 külastust täna)