Eesti suursaadik Soomes: Kui kogu maailm oleks nagu Muumiorg, oleks meil kõigil hea olla

Eesti suursaadik Soomes Margus Laidre külastas Tamperes tänavu avatud Muumimuuseumi ning ütles, et kui kogu maailm oleks nagu Muumiorg, oleks meil kõigil hea olla.

Suursaadik kinkis muuseumi raamatukogule eestikeelseid Muumi-raamatuid. Ta ütles, et tema soov on, et Tove Janssoni loodud Muumi-maailmapilt ei jääks ainult raamaturiiulile, vaid see jõuaks kõigi riigijuhtide mõtetesse. Siis oleks maailm palju parem koht elamiseks, vahendab Moomin.com.

Külaskäigu ajal arutati ka Soome ja Eesti 100. aastapäeva teemat ning Eesti-Soome kultuurivahetust.

Laidre tunnistas, et tema lapsepõlves nõukogude Eestis veel Muumisid polnud, need jõudsid temani hiljem pärast poja sündi. Laidre tunnistas, et ta pole ainult Eesti suursaadik Soomes, vaid ka Eesti Muumi-suursaadik Soomes.

Kohtumisel osalesid lisaks muuseumi töötajatele veel Tampere linna kultuurijuht Lauri Savisaari, Tampere kunstimuuseumi ja Muumimuuseumi juhataja Taina Myllyharju ning Tampere-maja juhataja Paulina Ahokas.

Viron suurlähettiläs: “Jos koko maailma olisi kuin Muumilaakso, meillä kaikilla olisi hyvä olla” – Moomin.com

Viron suurlähettiläs Margus Laidre vieraili tiistaina 29.8. Tampere-talossa ja tutustui samalla kesäkuussa taloon avattuun Muumimuseoon. Lisäksi suurlähettiläs lahjoitti vironkielisiä muumikirjoja Muumimuseon lukukirjastoon: “Toivoisin että Tove Janssonin muumien maailmankuvaa saisi upotettua paitsi lukukirjaston hyllyyn, myös kaikkien valtionpäättäjien ajatuksiin. Sillä tavalla maailmasta tulisi hieman parempi paikka elää”, kuvaili suurlähettiläs Laidre.

Kommentaarid
(Külastatud 315 korda, 1 külastust täna)