Eesti kaitseminister saabub visiidile Soome

Eesti uus kaitseminister Jüri Luik viibib kolmapäeval, 13 septembril ametlikul visiidil Soomes. Külalist võõrustab Soome kaitseminister Jussi Niinistö.

Kaitseministeeriumi teatel räägivad ministrid kahe maa omavahelistest suhetest, Läänemere turvalisuse olukorrast, omavahelisest koostööst ning rahvusvahelise koostööga seotud teemadel. Lisaks külastab Eesti kaitseminister auvahtkonda ja asetab pärja Hietaniemi kalmistule. Kaitseminister Luik külastab ka peastaapi.

Enne ministriametisse asumist 12.6.2017 on Jüri Luik olnud ametis kaitseministrina kahel perioodil aastatel 1993-1994 ja 1999-2001. Lisaks on Luik olnud välisminister (1994-1995), Eesti suursaadik Moskvas ja Nato juures. Jüri Luik on IRLi (Isamaa ja Res Publica liit) liige. Varem on Luik viibinud Soomes kaitseministrina aastal 2001.

Kommentaarid
(Külastatud 257 korda, 1 külastust täna)