Ametnik: Soome suurim julgeolekuoht on tõrjutud inimesed

Soome suurim julgeolekuoht on tõrjutud inimesed, ütles siseministeeriumi kantsler Päivi Nerg intervjuus väljaandele Helsingin Sanomat.

Nerg ütles, et islamiäärmuslased üritavad Soomes värvata nii varjupaigataotlejaid kui ka tõrjutud soomlasi. Pärast Turu rünnakut teevad ametivõimud tema sõnul omavahel edaspidi tihedamat koostööd.

Nerg ütles, et kuigi pärast Turu rünnakut on arutelu olnud varjupaigataotlejate ümber, valmistavad talle rohkem muret tõrjutud soomlased. Tema väitel kujutavad küll ohtu varjupaika taotlenud inimesed, aga veel rohkem on vaja tegeleda suure hulga soomlastega, kes on tõrjutud ja kel esinevad probleemid vaimse tervisega.

Edaspidi teevad sotsiaal- ja tervisevaldkonna töötajad tihedamat koostööd ametivõimudega.

Nerg ütles, et ühelt poolt on paari viimase aastaga suurenenud terrorioht, ent sama kiiresti on kasvanud tõrjutud inimeste probleemid. Nüüd muretseb Nerg, et islamiäärmuslastel õnnestub värvata soomlasi oma ridadesse.

Nerg ütles, et see islamiäärmuslaste propaganda, mis on suunatud nii tõrjutud soomlastele kui varjupaigataotlejatele, on erakordselt efektiivne.

Päivi Nerg: Syrjäytyneet suomalaiset ovat suurin turvallisuusuhka – Islamistien propaganda on “pelottavan tehokasta”

Kaksi viikkoa sitten marokkolainen turvapaikanhakija puukotti kymmentä ihmistä Turun keskustassa. Se oli šokki Suomen sisäiselle turvallisuudelle. Sisäministeriön kansliapäällikölle Päivi Nergille iskun jälkeiset viikot ovat tuoneet mieleen vuoden 2015 syksyn, kun Suomeen tuli nopeasti useita tuhansia turvapaikanhakijoita. “Silloin vedettiin vähän joka suuntaan.

Kommentaarid
(Külastatud 159 korda, 1 külastust täna)