Turu pussitaja tundis ühte oma ohvritest

Turu linnas nädal aega tagasi kümmet inimest pussitanud 18-aastane marokolane  Abderrahman Mechkah tundis vähemalt ühte oma ohvritest – 15-aastast kurdi päritolu tüdrukut.

Tüdruk, kes sai pussitada õlga ja pääses paari päeva pärast haiglast välja, tunnistas, et oli veel juulikuus käinud noormehega koos koolis, vahendab Ilta-Sanomat.

Kurdi türduk saabus Süüriast sõja eest koos perega Soome paar aastat tagasi. Tüdruk oli möödunud reedel tulnud kitarritunnist ja jalutanud üle Kauppatori, kui seal hakkasid hargnema sündmused. Tüdruk nägi, et inimesed jooksevad, aga ei saanud aru, et keegi neid tapab.

Tüdruk oli Kauppatori nurgal, Yliopistonkatu ja Kauppiaskatu ristmikul, kui pussitaja talle lähenes. Tüdruk nägi, kuidas veidi eemal üks naine maha kukkus. Tegemist oli teise ohvriga, kes suri haiglas.

Tüdruk ei näinud, mis noormees naisele tegi. Ta arvas, et naine lihtsalt keeras ringi ja kukkus. Nuga polnud näha, see oli keeratud valge lina sisse.

Edasi nägi tüdruk, kuidas noormees talle lähenes. Noormees oli talle tuttav, nad olid käinud koos soome keele kursustel. Tüdruk tundis noormehe ära, aga too ei rääkinud midagi. Kui noormees teda lõi, ei saanud tüdruk algul midagi aru. Tüdruk jätkas liikumist, aga siis tundis õlas kuumatunnet. Kui ta sai aru, et verd jookseb, istus ta pangahoone ette maha.

Sel hetkel tulid tüdrukule appi kaks soome poissi ja üks naine. Nad viisid tüdruku Nordea panga kontorisse, kus anti esmaabi. Isegi siis ei saanud tüdruk veel aru olukorra tõsidusest ja ta ütles, et ei vaja kiirabi.

Inimesed siiski kutsusid kiirabi välja ja kohale saabus tüdruku vend, kes teatas asjast isale. Isa saabus, kui tüdruk sõitis kiirabiga haigla poole. Isa sõitis oma autoga kiirabile järele.

Kolme tunni ootamise järel tuli arst vanematele ütlema, mis on tüdruku olukord ja et tema elu pole ohus. Tütar tänab õnne, et ellu jäi. Samas on tal kurb meel, et kaks naist surid.

Tütar räägib, et teda paneb imestama, mis tolle noormehega juhtus. Ta tundus täiesti normaalne noormees, käis koolis ja suhtles sõpradega. Nad olid koos koolis veel juulikuus.

Tüdruk räägib, et kardab nüüd linnas liikuda. Isa tunnistab, et tänaval liikumine on hirmutav, kuna soomlased on hakanud neid imelikult vaatama. Hirmu pärast ei julge nad avalikustada oma nime. Nad tunnistavad, et on näinud Süürias hirmsaid asju, aga ei uskunud, et Soomes on sama lugu.

Tüdruk räägib, et nüüd on asi veel hullem, kuna nad otsisid varjupaika ja tulid Soome. Ning nüüd on Soomes sama asi.

Turun puukottaja tunsi 15-vuotiaan uhrinsa – tyttö: “Olimme samassa luokassa vielä heinäkuussa”

Turussa viikko sitten kahden ihmisen hengen vaatineessa puukotusiskussa loukkaantui kahdeksan ihmistä. Nuorin heistä on 15-vuotias kurdityttö, joka pakeni perheineen sotaa Syyriasta Suomeen kaksi vuotta sitten. Olkapäähänsä veitseniskun saanut tyttö pääsi sairaalasta jo parin yön jälkeen, ja toipuminen on edennyt hyvin. – Vähän vielä särkee, ompeleet otettiin tänään pois, tyttö kertoo perjantaina Ilta-Sanomille Turussa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,181 korda, 1 külastust täna)