Tormikahjusid likvideeritakse Helsingis terve käesoleva nädala jooksul

Helsingi linna haljastustöötajad likvideerivad laupäevase Kiira-tormi kahjusid terve käesoleva nädala. Teateid murdunud puude kohta on tulnud üle terve linna.

„Olukord on täiesti võimatu. Praegu kaardistame olukorda ja teeme mis saame,” ütles Helsingi haljastusjuht Antti Kurkaa. Linna metsniku Vesa Koskikallio väitel tuleb inimestelt kogu aeg teateid murdunud puude kohta, vahendab Helsingin Sanomat.

Need puud, mis on kukkunud ohtlikult elektriliinidele, püütakse ära koristada esimeses järjekorras.

Olukord on hull kesklinna parkides, kus puud on kukkunud teedele ja takistavad liikumist. Tormikahjude likvideerimine võtab aega terve käesoleva nädala. Mingit paanikat pole, aga tööd on seoses murdunud puudega väga palju.

Koskikallio hoiatab inimesi ise murdunud puude koristamise eest, sest see võib olla ohtlik. Ta on kriitiline tormijärgsete talgutööde suhtes, kuna see on ohtlik ja parem on need tööd jätta kutselistele metsameestele.

Myrskytuhoja raivataan Helsingissä ainakin koko tämä viikko – “Tilanne on aivan mahdoton”

Helsingin kaupungin metsurit raivaavat lauantaina iskeneen Kiira-myrskyn tuhoja ainakin vielä tämän viikon ajan. Ilmoituksia kaatuneista puista tulee Helsingin kaupunkiympäristön toimialan viherosastolle ympäri kaupunkia jatkuvasti. “Tilanne on aivan mahdoton. Tässä juuri kartoitetaan tilannetta ja tehdään mitä ehditään”, kertoo Helsingin vastaava luontomestari Antti Kurkaa.

Kommentaarid
(Külastatud 213 korda, 1 külastust täna)