Soomes kadusid võõramaised marjulised, nende seas inimesed Eestist

Joensuu ligidal Tuupovaaras kadus täna kohalikust jahimajast kokku 40 võõramaist marjulist, nende seas 37 inimest Ukrainast ja kolm Eestist.

Kõik sai alguse 30. juulil, kui Tuupovaara jahiseltsi sekretär Sulo Suhonen sai telefonikõne, et hulk välismaalastest marjulisi vajab hädamajutust. 37 inimest Ukrainast ja 3 Eestist pidid minema Põhja-Karjalasse Juukasse, aga nende majutus öeldi üles. Marjulised toodi jahiseltsi maja juurde juba paar tundi pärast telefonikõnet. Jahiselts organiseeris neile maja põrandale madratsid ning andis süüa.

Probleem oli selles, et marjulised toodi Soome kaks nädalat liiga vara ja mustikad polnud veel valmis. Muraka-aeg aga oli juba lõppenud. Marjulistel endil raha kaasa polnud ja nad olid hädas. Nende Soome toomisega tegelenud välismaise, tõenäoliselt venelasest ettevõtjaga ei saadud kohapeal ühendust, vahendab Karjalainen.

Nädala pärast helistas Suhonen häirekeskusse ja küsis, mida nendega peale hakata. Inimesi ei saanud lasta nälga surra. Läinud neljapäeva õhtul helistas politsei Suhonenile tagasi ja ütles, et marjulised tuleks majast välja visata.

Marjulised jäid siiski majja edasi. Reedel andis marjulisetele süüa kohalik Vaara-Karjala evangeelne luterlik kogudus. Pühapäeval tõi süüa kohalik kaupmees. Eile, esmaspäeval helistas Suhonen migratsiooniametisse ja küsis nõu ametnikelt. Kui aga Suhonen koos politseinikega täna, teisipäeval jahimaja juurde läks, olid marjulised sealt juba ära viidud. Maja juures olid maas bussi jäljed.

Nüüd ei tea keegi, kus marjulised on. Jahiseltsil pole infot, kes marjulised Soome tõi ja kes neil järel käis. Soome marjakorjamisfirmad ei teadnud sellest seltskonnast mitte midagi. Politsei marjulisi ei otsi ja kuritegu ei kahtlusta.

82730 Tuupovaara, Soome

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 285 korda, 1 külastust täna)