Soome valitsus eraldab soome-eesti kultuurifondile 6 miljonit eurot

Soome valitsus otsustas tänasel eelarvenõupidamisel eraldada järgmise aasta eelarvest soome-eesti kultuurifondile 6 miljonit eurot.

Tegemist on sissemaksega 2015. aastal loodud fondi omakapitali. Raha leiti varasemate aastate hasartmängumaksu tuludest ja selle eraldamisest andis teada Euroopa-, kultuuri- ja spordiminister Sampo Terho.

Soome-eesti kultuurifondi eesmärk on edendada Soome ja Eesti vahelist kultuuri- ja kunstivaldkondade võrgustumist ja koostööd, mõlemapoolset keeleoskust ja kultuuritegevusega seotud majanduslikku tegevust.

Soome ja Eesti vahelised kultuurisidemed on nii ajalooliselt kui ka tänasel päeval aktiivsed. Soome ja Eesti vahel pole aga erinevalt teistest Põhjamaadest olnud kunsti ja kultuuri edendavat fondi, millel oleks võimalik toetada uusi, loovaid projekte, kultuurivahetust ja muud kultuuri edendavat tegevust nii maade vahel kui teiste maade suhtes.

Kultuurivahetuse edendamine on hea võimalus tähistada nii Soome kui Eesti riikide 100. sünniaastapäeva, märkis kultuuriminister Sampo Terho.

Kommentaarid
(Külastatud 291 korda, 1 külastust täna)