Soome rabast leiti kanepikasvandus

Politsei leidis Turu linna ligidalt rabast kanepikasvanduse.

Kasvanduse jälile jõuti inimeste vihjete abil ning kokku oli metsas kahes kohas 39 kanepipuhmast, vahendab Turun Sanomat.

Kurjenrahka soos oli kokku 27 taime ning Piikkiö ja Paimio vahelises metsatukas 12 taime. Taimed saadeti keskkriminaalpolitsei laborisse. Juhtumis kahtlustatakse narkokuritegu, aga selle organiseerijad pole veel teada.

Politsei info kohaselt oli kanepi istutamisega nähtud palju vaeva, sest kanep niisama metsas ei kasva. Selleks olid metsa toodud mullakotid, mille sisse olid taimed istutatud. Taimed olid keset raba päikse käes hästi kasvanud.

Metsa all puude vahel kasvanud taimed olid soos kasvanutest kiduramad. Politsei oli juba maikuus saanud infot metsa alla toodud mullakottide kohta, aga taimi polnud siis veel istutatud.

Praegu pole veel teada, kes kanepi metsa istutas. Arvatakse, et kahes eri paigas olid taimedel eri omanikud. Tegemist on narkokuriteoga.

Tegijate jälile tahetakse jõuda uurimise käigus. Taimi uuritakse politseilaboris ja hiljem hävitatakse. Ühest taimest võib saada ligi 25 grammi kannabist. Üks gramm maksab tänavalt ostes ligi 20 eurot. Kui kasvatatud kanepi oleks saanud maha müüa, oleks selle väärtus olnud 20 000 eurot.

Politsei teatel saadakse infot kahtlaste taimede kohta põhiliselt seenelistelt ja marjulistelt. Seetõttu on politsei tänulik, kui inimesed selliste leidude kohta teada annavad, enne kui taimed jõuavad inimeste päid segi ajama. Kui inimene midagi kahtlast märkab, tuleks sellest teha foto ja saata politseile. Igal aastal avastab politsei 10-20 sellist välikasvandust.

Teine Turu ligidalt leitud kanepikasvandus oli metsa sees. Kujutis: Edela-Soome politsei
Kommentaarid
(Külastatud 1,022 korda, 1 külastust täna)