Soome noormees tulistas kolme inimest selleks, et vanglasse pääseda

Soomes Lõuna-Karjala kohtus on käimas protsess 24-aastase noormehe üle, kes tulistas möödunud aasta 3. detsembril Imatras jahipüssist surnuks kolm naisterahvast.

Noormees, kelle nimi on Jori Juhani Lasonen tunnistas ülekuulamisel kõik üles ja ütles, et tahtis tulistamise abil pääseda vanglasse. Samas kinnitas ta, et ei tahtnud kedagi tappa, vahendab Helsingin Sanomat.

Tulistamine toimus Imatras 2016. aasta 3. detsembril Juoksenvahti-nimelise restorani ees. Ohvriteks olid juhuse tahtel Imatra linnavolikogu esimees ja kaks ajakirjanikku. Tulistaja neid ei tundnud. Ohvrid hukkusid sündmuskohal. Pärast tulistamist pani noormees relva auto pakiruumi ja jäi ootama politseid. Ta ei takistanud enda kinnivõtmist.

Prokurör Asser Kuosmanen nõuab noormehele eluaegset vanglakaristust.

Imatran kolmoissurman oikeudenkäynti alkaa aamulla – Miten puolustus vastaa murhasyytteisiin?

Imatran kolmoismurhasta syytetty imatralaismies vastaa tänään tiistaina syytteisiin käräjillä. Oikeudenkäynti alkaa Imatralla kello yhdeksän. Puolustuksen mukaan 24-vuotias Jori Juhani Lasonen aikoo myöntää surmanneensa uhrit. Imatralaismies ampui metsästyskiväärillä kolme naista Vuoksenvahti-ravintolan edustalla 3. joulukuuta viime vuonna. Uhreiksi joutuivat Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä kaksi paikallista toimittajaa. Syyttäjä Asser Kuosmanen vaatii imatralaismiehelle rangaistusta kolmesta murhasta.

Kommentaarid
(Külastatud 808 korda, 1 külastust täna)