Rootsi teadlane: terrorivõrgustik ulatub Barcelonast Turu linnani

Terrorivõrgustik ulatub Euroopas Barcelonast kuni Turu linnani välja, leiab Rootsi riigikaitsekõrgkoolis terrorismiga tegelev teadlane Magnus Ranstorp.

Ranstorp väidab, et Turu pussitamisel on selge seos Barcelona rünnakuga, vahendab Svenska Dagbladet.

Nii Barcelona kui Turu terroristid olid pärit Marokost.

Maroko terrorivõrgustik saab alguse Ceuta ja Melilla linnadest Maroko rannikul ja jätkub Hispaania, Prantsusmaa ja Brüsseli kaudu kuni Põhjamaadesse välja. Rootsi tuntuimad terroristid on pärit Marokost.

Melilla ja Ceuta on Hispaania linnad Maroko piiri ääres. Maroko taotleb neid linnu omale. Neis linnades käib ühelt poolt aktiivne terrorismivastane võitlus, teiselt poolt aga radikaliseerumine. Sealt on tulnud palju Isise võitlejaid.

Rootsi terrorismiuurija Hans Bruni väitel pole Soomes toime pandud rünnakul muud motiivi kui see, et Soome on lääneriik.

Expert: Flera tongivande aktörer från Marocko

En 18-årig marockansk man misstänks för terrorbrott genom mord efter knivattacken i Åbo i fredags. Medborgare från Marocko greps även efter dådet i Barcelona. – Några av de mest tongivande terroraktörerna vi haft i Sverige har marockansk bakgrund, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Kommentaarid
(Külastatud 747 korda, 1 külastust täna)