Putini-visiidi politseiinfo jõudis Soome naise postkasti

Putini-visiidi aegne politsei siseinfo jõudis kummalisel moel ühe Oulu naise e-kirjade postkasti.

Asi tuli ilmsiks siis, kui Oulu naine Minna Timonen 27. juulil oma hotmaili-postkasti avas. Sealt vaatas vastu terve rida kummalisi sõnumeid. Tema meilile oli saadetud kahe politseiniku omavaheline kirjavahetus Putini visiidi ajal, vahendab Yle.

Politseiinfos arutletakse muu hulgas presidentide ajagraafikute ja turvameetmete üle, samuti kommenteeritakse kriitilises toonis ühe kolleegi särgiostu ja lõunapausi.

Algul arvas naine, et tegemist on lihtsalt spämmiga. Järgmisel päev võttis ta ühendust politseiga, aga sealt ei saanud ta mingit vastust. Hiljem tuli välja, et kirjad olid mõeldud Minna Imoneni nime kandvale politseitöötajale. See oli kergendus, sest tegemist polnud mingi suurema andmelekke, vaid lihtsalt näpuveaga, kus aadress kirjutati valesti.

Kirjad saanud Minna Timonen on Oulus koolis emakeeleõpetaja ning ta kavatseb selle teema koos lastega tunnis üles tõsta. Ta kavatseb lastele rääkida, et alati on mõistlik sellistest asjadest rääkida ja need avalikustada.

Politsei kavatseb aga selle juhtumi tagamaid uurida ja on võimalik, et muudetakse politsei-sisest infovahetust.

Poliisien viestejä putkahti oululaisopettajalle – Putinin vierailua käsittelevissä sähköposteissa puitiin myös kollegan paitaostoksia

Poliisien viestejä presidentti Vladimir Putinin heinäkuun vierailun turvajärjestelyistä päätyi myös oululaiselle äidinkielenopettajalle. Hän aikoo ottaa asian esille koulussa ja kertoa siitä oppilailleen.

Kommentaarid
(Külastatud 150 korda, 1 külastust täna)