Nokia 8 tuleb käesoleval nädalal müügile Soomes ja mujal Põhjamaades

Mobiiltelefonide start-up ettevõte HMD Global toob käesoleval nädalal nii Soomes kui mujal Põhjamaades müügile oma nutitelefonide lipulaeva Nokia 8.

Firma HMD Global Põhjamaade juht Ossi Korpela ütles, et Nokia 8 on juba täna paljude kaupluste ladudes olemas ning esimesed tellijad saavad telefoni kätte käesoleval nädalal. Eesmärk oli telefon Põhjamaades kõigepealt turule tuua.

Nokia 8 maksab Soomes 575 eurot ning on esialgu saadaval DNA, Elisa ja Telia veebipoodides, samuti Giganttis ja Verkkokauppa.comis, vahendab Kauppalehti.

Esialgu on müügil terashall variant ning 8. septembril jõuab müügile sinist värvi mudel. Teine sinine mudel ning vasekarva korpusega telefon jõuavad Põhjamaades müügile viimases kvartalis ehk vahemikus oktoobrist detsembrini.

HMD Global on ainult kaheksa kuud vana firma ja selle aja jooksul on turule toodud kaheksa uut telefoni. Esialgu oli plaanis müüki alustada juunikuus, aga telefonid jõudsid kohale alles augustis. HMD Global on jõudnud müüa juba miljoneid Android nutitelefone ning eesmärk on tõusta viie aastaga viie suurima telefonitootja hulka. See tähendab aastas kümneid miljoneid nutitelefone. Taustaks – kunagi oli Nokia mobiiltelefonide turuliider maailmas.

Nokia 8 puhul on tegemist revolutsioonilise mudeliga Nokia jaoks juba vanast ajast tugevas valdkonnas – foto- ja videotehnikas. Nimelt võimaldab Nokia 8 teha selfisid, mille puhul kasutatakse korraga nii esi- kui tagakaamerat. Sellega seoses saab ühele pildile jäädvustada nii pildistaja kui pildistatava. Sellist pilti on hakatud kutsuma bothie – sõnast both ehk mõlemad.

Ühtlasi on võimalik kahe kaameraga korraga salvestada videopilti ning seda edastada näiteks sotsiaalmeediasse.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nokia-8-myyntiin-suomessa–hmd-lupaa-nopeita-toimituksia/eZM3XjD4?ref=twitter:ad50

Kommentaarid
(Külastatud 830 korda, 1 külastust täna)