KUUM: Vedurimehed peatavad Soomes rongiliikluse

Vedurimehed peatavad esmaspäeva, 14. augusti õhtul kell 18 Soomes kogu rongiliikluse ning liiklus taasub alles järgmise päeva, 15. augusti keskööl. Rongijuhid protesteerivad sellega valitsuse otsuse vastu lõhkuda riigi raudteefirma mitmeks tükiks.

Juba ostetud rongipileteid saab kasutada hiljem või nõuda nende eest raha tagasi, edastas VR. Kuupileti omanikud saavad küsida vajadusel hüvitist ning VR korvab kahe päeva summa. Hüvitis makstakse välja rahas või reisitšekkides.

Katkestus puudutab kõiki Soome lähi- ja kaugmaaronge, kaasa arvatud Helsingi lähironge. Erandiks on Venemaale sõitvad rongid Allegro ja Tolstoi. Rongiliiklus tahetakse täielikult taastada kolmapäeva, 16. augusti hommikuks.

Täpsemat infot asja kohta jagab VR Twitteri ja Facebooki kontode kaudu.

Rongiliikluse peatamise põhjusena toob raudteelaste ametiühing välja Juha Sipilä valitsuse kava lõhkuda riigi raudteefirma VR tükkideks ning avada reisirongiliiklus vabale konkurentsile. Vedurimeeste arvates toob see samm kaasa Soome tippklassi reisirongiliikluse kadumise. Raudteelaste arvamuse kohaselt antakse rongiliiklus börsiettevõtetele, kes on huvitatud ainult kasumist ja mitte millestki muust. Soome elektrivõrgu avamine vabale konkurentsile tõi kaasa hinnatõusu, aga ei parandanud kvaliteeti. Rootsi riigile on raudteeturu avamine läinud maksma miljardeid kroone. Raudteelased pole turu avamise vastu, aga nad soovivad, et seda tehtaks nii, et saavutataks parem teenus odavama hinnaga, vahendab Iltalehti.

Kommentaarid
(Külastatud 224 korda, 1 külastust täna)