KUUM: Tagaotsitav usbeki mees oli aktiivne Turu mošees

Tagaotsitav usbeki mees Zuhriddin Rashidov oli sage külaline Turu linna mošees. Ta suhtles lähedalt Turu islamikogukonna juhi Oussama Yousfiga. Viimane omakorda tegeleb üle Soome islaminoortega ja veab radikaalsuse-vastast projekti Radinet.

Turu väljaanne Åbo Underrättelser kirjutab 2015. aasta 11. septembril, kuidas Turu pussitamisega seotud tagaotsitav noormees Zuhriddin Rashidov on sage külaline Turu mošees ning suhtleb aktiivselt Turu islamikogukonna juhi Oussama Yousfiga.

Yousfi omakorda rääkis, kuidas mošees käivad Pansio pagulaskeskuse elanikud. Mošee on pagulaste jaoks esimene koht, kuhu nad satuvad ning nad saavad mošeest hingeabi ning leiavad omale kaaslasi, märkis Yousfi.

Väljaandes avaldatud pildil on Yousfi kõrvuti koos praegu tagaotsitava, Turu pussitamise kahtlustatava ning väga ohtlikuks peetava kurjategija Zuhriddin Rashidoviga. Viimase kohta on öeldud, et ta on mošees sage külaline.

Soome väljaanne Kirkko ja Kaupunki kirjutas 2016. aasta 22. veeburaril ilmunud artiklis, kuidas Oussama Yousfi tegeleb Soomes islaminoortega ning veab radikaalsuse vastast projekti Radinet.

Yousfi rääkis, et ta on osaline üle-Euroopalises islamivõrgustikus ja tema väitel tegeletakse selles võrgustikus rohkem islami kui poliitilise radikalismiga.

Yousfi on ise pärit Alžeeriast. Artiklis on väidetud, et Soome mošeedes radikaalseid vaateid ei esine ja terrorirünnaku oht on väga väike.

Oussama Yousfi ottaa radikaalista kopin

“Imaamin on turha sanoa, että tsot-tsot, mitä sinä nyt terroria lähdit tekemään”, toteaa Radinet-hankkeessa aloittava Oussama Yousfi. Oussama Yousfin on oltava tarkkana. – Jos ei ole varovainen, voi vain lisätä bensaa tuleen, hän toteaa. Yousfi on yhteisöpedagogi, joka aloittaa maaliskuun alussa projektikoordinaattorina Radinet-hankkeessa. Sen tavoitteena on torjua uskonnollista ja poliittista radikalismia Suomessa.

Kommentaarid
(Külastatud 292 korda, 1 külastust täna)