Kohus tunnistas Imatra mõrvari süüdimatuks

Kohus tunnistas eile õhtul süüdimatuks 24-aastase noormehe, kes läinud aasta detsembris tulistas jahipüssist Imatras surnuks kolm juhuslikult ette sattunud inimest.

Meest peetakse eriti ohtlikuks ja ta paigutatakse vaimuhaiglasse, vahendab Helsingin Sanomat.

Noormees, kelle nimi on Jori Juhani Lasonen tunnistas ülekuulamisel kõik üles ja ütles, et tahtis tulistamise abil pääseda vanglasse. Samas kinnitas ta, et ei tahtnud kedagi tappa.

Noormees tulistas 2016. aasta 3. detsembri õhtul kell 23.45 Imatras Juoksenvahti-nimelise restorani ees jahipüssist surnuks kolm naisterahvast. Ohvriteks olid juhuse tahtel Imatra linnavolikogu esimees ja kaks ajakirjanikku. Tulistaja neid ei tundnud. Ohvrid hukkusid sündmuskohal. Pärast tulistamist pani noormees relva auto pakiruumi ja jäi ootama politseid. Ta ei takistanud enda kinnivõtmist.

Prokurör nõudis noormehele kohtus eluaegset vanglakaristust.

Käräjäoikeus jätti tuomitsematta Imatran kolmoismurhaajan rangaistukseen – mies joutuu pakkohoitoon

Etelä-Karjalan käräjäoikeus päätti tiistai-iltana jättää tuomitsematta Imatran kolmoismurhasta syytetyn miehen rangaistukseen ja passitti hänet pakkohoitoon. Tuomion mukaan mies oli syyntakeeton, kun hän ampui lähietäisyydeltä kiväärillä kolme naista Vuoksenvahti-ravintolan edustalla joulukuun alussa viime vuonna. Uhreiksi joutuivat Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä kaksi paikallista toimittajaa. He kuolivat tapahtumapaikalla. Käräjäoikeus piti tuomiossaan tekoja kolmena murhana.

Kommentaarid
(Külastatud 384 korda, 1 külastust täna)