Augusti lõpus tuleb suur Soome 100 nädalalõpp

Augusti lõpus tuleb Soome 100. aastapäeva puhul suur üritustest tulvil nädalalõpp, kus tegevust on nii Soomes kui välismaal.

Tegemist on Yhdessä (tõlkes: üheskoos) nädalalõpuga 25-27. augustil, mil toimub sadu erinevaid üritusi. Ühtlasi algab selle nädalaga Soome 100 sügis, mis tipneb vabariigi sünnipäevaga detsembris.

Nädalalõpul võib heisata Soome lipu, minna matkama, koos süüa, laulda, teha muusikat ja tantsida väljakutel või kasvõi rongis ning viia läbi võistlusi eri aladel, rääkis Soome 100 suhtekorraldusjuht Päivi Pirttilä.

Osa nädalalõpu üritustest on traditsioonilised, aga osa ainult käesolevale aastale pühendatud sündmused.

Laupäeval, 26. augustil tähistatakse Soome looduse päeva, mille käigus heisatakse esimest korda lipud Soome looduse auks ning kõigis Soome rahvusparkides kõlab koorilaul. Koos sellega toimub maailma suurim külapidu, mis kutsub inimesi osalema üle terve Soome.

Samal päeval, 26. augustil on Helsingis valitsuse hoones lahtiste uste päev kell 10-14. Mitmed ministeeriumid korraldavad samal ajal samuti lahtiste uste päeva. Lahtiste uste päev on mõeldud Soome avatud poliitika, hea valitsemise ja sõnavabaduse tähistamiseks. Enne seda korraldati valitsuse hoones lahtiste uste päev 2009. aastal. Valitsuse hoonesse pääseb sisse Senaatintori poolsest küljest.

Välismaal muutub Stockholmi Kungsträdgården kolmeks päevaks STHLM/SUOMI linnafestivaliks. Kümnetes maades korraldatakse Soome auks vabaõhuõhtusööke Finnish Your Dinner.

Täpsemat infot ürituste kohta saab Soome 100 lehelt: http://suomifinland100.fi/yhdessa-viikonloppu.

Asja kohta on tehtud ka Youtube’i video:

Kommentaarid
(Külastatud 223 korda, 1 külastust täna)