Varjupaigataotleja mõisteti Soomes süütamise eest vangi

Varjupaiga taotlusele eitava vastuse saanud mees pani oma korteri põlema ja kohus mõistis ta selle eest täna kolmeks aastaks vangi.

Süütamine toimus möödunud aasta märtsikuus Lõuna-Soomes Päijät-Häme maakonnas Asikkalas asuvas Tallukka hotelli vastuvõtukeskuses. 1980. aastal sündinud mees pani hotelli teisel korrusel asunud korteri põlema ja ütles hiljem kohtus, et tahtis end ära tappa, vahendab Ilta-Sanomat.

Mees pani toa kahest kohast põlema, lukustas end sisse ja lükkas veel ukseriivi ette. Naaberkorteri elanik nägi suitsu, läks rõdule ja sealtkaudu naaberkorterisse. Ta leidis suitsu täis korterist mehe, lükkas ukse riivist lahti ja toimetas suitsuvingu sisse hinganud mehe välja.

Abiline haaras veel koridorist kustuti ja tühjendas selle korterisse. Tema tegevus hoidis ära tule levimise teistesse ruumidesse. Abistaja sai ise kergeid põletushaavu.

Süüdimõistetu on kohustatud maksma kinni tekitatud kahju summas 17 000 eurot. Nii korter kui mööbel hävisid peaaegu täielikult.

Tulekahju kujutas ohtu suurele hulgale inimestele. Hotelli oli paigutatud kokku 228 inimest, kellest põlengu läheduses oli 22 inimest, nende hulgas neli last.

Pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist võeti mees vahi alla ja paigutati vanglasse.

17200 Asikkala, Soome

No Description

Kielteisen päätöksen saanut turvapaikan­hakija sytytti asuntonsa palamaan – naapurihuoneiston asukas teki urotyön

Vääksyn vastaanottokeskuksen asukas tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen viime maaliskuisesta törkeästä tuhotyöstä. Tuomion antoi Päijät-Hämeen käräjäoikeus tiistaina. Vuonna 1980 syntynyt mies oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen ja sytytti Hotelli Tallukan tiloissa sijainneen asuntonsa palamaan. Hän kertoi oikeudessa olleensa aikeissa surmata itsensä. Mies sytytti toisen kerroksen asuntonsa kahdesta kohtaa, lukitsi itsensä asuntoon ja laittoi oven vielä varmuuslukkoon.

Kommentaarid
(Külastatud 249 korda, 1 külastust täna)