Vantaal tehakse uskumatuid parkimistrahve selle eest, et autod on pargitud „liiga tee serva”

Vantaal on hakatud tegema uskumatuid parkimistrahve selle eest, et autod on pargitud „liiga tee serva”. Teepeenar on Vantaa reeglite järgi tee piiridest väljas, mistõttu tuleks auto parkida tee peale teistele ette.

Varem on olnud juttu sellest, et Vantaa lennujaamas ei tohtinud parkida invamärgiga autoga, kuna parkimiskontrolöride arvates oli tegemist eramaaga. Maaomandi muutuse kohta polnud aga kusagil mingit teadet. Nõnda tühistas kõrgem kohus välja kirjutatud parkimistrahvi, vahendab Tekniikan Maailma.

Seejärel tehti Vantaal Vaaralankulma tänaval seisnud matkabussile kolm korda järjest trahvi selle eest, et sõiduk oli talvekuudeks registrist maha võetud. Muidu oli buss pargitud igati reeglitepäraselt. Helsingi halduskohus otsustas, et parkimistrahv oli seadusevastane.

Nüüd on Vantaal leitud uus viis inimeste kiusamiseks. Nimelt on hakatud omapärasel moel tõlgendama maastikul liiklemise seadust, mille eesmärk on looduse ja keskkonna kaitsmine.

Vantaa parkimisametnike arvates on asfaldi ja muru vahele jääv kruusane pinnas just see „maastik”, mitte aga teepeenar. Selle alusel kirjutasid parkimiskontrolörid Vaaralankulma tänaval välja parkimistrahvid kõikidele autodele, mille rattad olid väljaspool asfalti.

Autoomanikud viitasid pärast seda tervele mõistusele ning liiklusseadusele, mille 26. paragrahv nõuab auto parkimist võimalikult kaugele tee telgjoonest. Uue trahvi sai ka eespool mainitud matkabuss, mille eelmisi trahve põhjendati asjaluga, et buss oli pargitud teele. Nüüd ühtäkki polnudki buss enam tee peal! See, mis varem oli tee, oli järsku muutunud maastikuks.

Autod tuleks siis Vantaa parkimisametnike arvates parkida täielikult tee asfalteeritud osa peale. Selline tõlgendus pole mõistlik ja raskendab suuremate autode liiklemist.

Vantaan pysäköinninvalvonta kyykyttää taas uskomattomilla sakoilla – Autot pysäköity “liian reunaan” – Tekniikanmaailma.fi

Suomen neljänneksi suurimassa kaupungissa, Vantaalla, toteutetaan mielenkiintoista pysäköinninvalvontapolitiikkaa. Laputusperusteet ovat juridisesti hyvin kyseenalaisia. Kerroimme aikaisemmin (TM 5/2017), miten vammaisen pysäköintilupa ei kelvannut Helsinki-Vantaan lentoasemalla, koska se oli pysäköinninvalvonnan mukaan yksityisaluetta. Alueen muuttumista ei ollut osoitettu millään tavoin. Niinpä Korkein hallinto-oikeus kumosi pysäköintivirhemaksun.

Kommentaarid
(Külastatud 857 korda, 1 külastust täna)