Vantaal on müügil Soome kalleim auto: MB 300SL Roadster

Vantaal on müügil Soome tõenäoliselt kõige kallim auto – 1957. aasta Mercedes-Benz 300SL Roadster hinnaga 1,19 miljonit eurot.

Tegemist on erakordselt harukordse autoga, mida peetakse sportautode klassikaks. Auto on müügil sportautode salongis, vahendab Aamulehti.

Selliste auto hinnad küünivad enamasti miljoni euroni. Soome kohta on aga tegemist erakordselt kalli autoga, sest näiteks hinna poolest järgmine, Ferrari GTC4Lusso maksab nettiauto.com veebis „kõigest” 645 390 eurot. Autotalli.com veebis on hinna poolest järgmine auto Ferrari 488 Spider maksumusega 544 800 eurot. Saksamaa automüügiveebides küsitakse sarnase Roadsteri eest 1 325 000 eurot.

Vantaal müüdav Roadster on seisnud garaažis aastatel 1972-2005. Pärast seda on tegeldud auto taastamisega ja selleks on kulunud 3800 töötundi, mis on kokku arvestatult 158 ööpäeva.

Müügisalongi juht ütles, et auto kuulub soomlasele, kes tõi selle USA-st. Auto taastati Saksamaal ja taastamisel osales Mercedestele spetsialiseerunud tehnik.

Mercedes-Benz 300SL Roadster on kajakatiiva ehk gullwing‘ina tuntud 300SL Coupé kabrio-versioon. Roadster oli esimest korda väljas Genfi autonäitusel 1957. aasta märtsis. Neid toodeti kokku 1858 tükki kuni 1963. aastani.

Roadsteril on peal 3-liitrine kuuesilindriline M198 mootor, millel kasutati esimest korda maailmas Boschi välja töötatud bensiini sissepritset. Mootori võimsus on 158 kW ehk 215 hobujõudu.

Onko tässä Suomen kallein auto? – Hintapyyntö lähes 1,2 miljoonaa euroa – Aamulehti

Oliver Roggenbuck / Daimler AG Vantaalla on kaupan Suomen todennäköisesti kallein myynnissä oleva auto. Kyseessä on erittäin harvinainen, urheiluautojen eräänlaisena klassikkona pidetty Mercedes-Benz SL 300 Roadster 1950-luvulta. Autosta pyydetään peräti 1 190 000 eli lähes 1,2 miljoonaa euroa. Auto on myynnissä erikois- ja urheiluautoihin erikoistuneessa liikkeessä. Hintapyyntö kuulostaa uskomattomalta, mutta totta se on.

Kommentaarid
(Külastatud 821 korda, 2 külastust täna)