Usklikud vanemad nuhtlesid Helsingis oma lapsi ja said karistada

Helsingi kohus mõistis süüdi abielupaari, kes tarvitas oma tütarde kallal vägivalda neid nuheldes aastatel 2011-2015. Lapsed olid kuriteo toimepanemise hetkel 1-6-aastased.

Lapsi oli muu hulgas löödud käega vastu tagumikku, kärbsepiitsa ja telefoni laadimise juhtmega. Neid oli löödud vastu põske ja tiritud juustest. Teod pandi toime korduvalt. Lisaks oli mees tümitanud oma naist ja lükanud naise pikali, vahendab MTV.

Abielupaar tunnistas end täielikult süüdi. Nende väitel oli tegemist nuhtlusega. Mehe väitel tegeleti nuhtlusega, kuna nad olid koguduses Piiblist õpitut liiga otseselt tõlgendanud.

Nuhtlusega tegelemine oli vanemate südametunnistust kogu aeg piinanud. Naine ütles, et eestvõtja oli mees.

Vanemad andsid võimudele oma tegudest ise teada ja hõlbustasid asja uurimist. Ühtlasi rääkisid vanemad lastele, et see pole õige ning lõpetasid laste nuhtlemise. Kohus arvestas seda kui süütegu kergendavat asjaolu.

Kohus mõistis mehele nelja vägivallaepisoodi eest 60-päevase tingimisi vanglakaristuse ja naisele kolme episoodi eest trahvi 50 päevamäära ulatuses. Lisaks peab mees tasuma lastele kokku 3000 eurot hüvitist tekitatud valu ja kannatuste eest. Naine peab tasuma 1200 eurot. Otsus pole veel jõustunud.

Kommentaarid
(Külastatud 280 korda, 1 külastust täna)