Telia peab Soomes taastama vanade mobiililepingute puhul roamingu

Telia (endine Sonera) peab Soomes taastama nende vanade lepingute puhul roamingu, kust see teenus kuu aega tagasi kaotati, otsustas kommunikatsiooniamet.

Amet leidis, et inimestel on õigus kasutada mobiiltelefoni ka välismaal ning Telia ühepoolne otsus see teenus ära võtta rikub klientide õigusi. Lisaks võib see tähendada, et kõned katkevad poole pealt välismaale jõudes, vahendab Taloussanomat.

Telia kaotas kuu aega tagasi roamingu järgmistes pakettides: Classic duo, Privat duo, One, Friends, Netto, Mini (enne Sonera Mini) ja Minun Telia (enne Minun Sonera). Klientidele teatati sellest juuni algul ja teenus katkes juuni keskel. See puudutab lepinguid, mis olid sõlmitud enne 2012. aasta lõppu.

Telia väitel taastuvad teenused järk-järgult. Kõne- ja sms-teenused taastuvad augusti lõpuks ning mobiilne internet oktoobri lõpuks. Kliendid ei pea ise mitte midagi tegema ja Telia vabandab klientidele tekitatud ebamugavuste pärast. Telia võtab ise ühendust nende klientidega, keda see asi puudutab.

Monen asiakkaan puhelin mykistyi kesken ulkomaanmatkan -Viestintävirasto ärähti Telialle

Teleoperaattori Telia lupaa palauttaa roaming- eli verkkovierailupalvelut niihin vanhoihin matkapuhelinliittymiin, joista ne poistettiin viime kuussa. Telia pyörsi aiemman päätöksensä Viestintäviraston puututtua asiaan. Virasto linjasi, että mahdollisuus käyttää matkapuhelinta ulkomailla on liittymän olennainen ominaisuus, jota operaattori ei voi yksipuolisesti poistaa. – Yksipuolinen roaming-palvelujen poistaminen voimassa olevista sopimuksista rikkoo räikeällä tavalla asiakkaiden lakiin perustuvia oikeuksia.

Kommentaarid
(Külastatud 280 korda, 1 külastust täna)