Stockmann lahkus Venemaalt, aga poode tuleb juurde

Kuigi Stockmann lahkus juba aasta tagasi Venemaalt, siis poed on jäänud ja neid tuleb hoopis juurde. Kui algul oli plaan muuta Venemaa Stockmannid käesoleva aasta lõpuks Debenhamsideks, siis nüüd muutuvad hoopis Debenhamsid Stockmannideks.

Möödunud aasta algul Stockmanni Venemaa tütarfirma ostnud Reviva Holdings Ltd, mis haldab Venemaal ka Debenhamsi kaubamaju, sai loa kasutada Stockmanni nime kuni 2023. aastani, vahendab Kommersant.

Lisaks olemasolevatele on Venemaale kavas avada 2021. aastaks veel kümme uut Stockmanni kaubamaja.

Reviva juhatuse liige Jakov Pantšenko ütles, et Stockmanni teatakse nii Moskvas kui Peterburis paremini kui Briti ketti Debenhams.

Stockmann müüs oma Venemaa äri Revivale 5 miljoni euro eest möödunud aasta alguses. Algul sai Reviva õiguse kasutada Stockmanni nime kaks aastat. Reviva ostis seitse Stockmanni kaubamaja Venemaal. Neist viis asuvad Moskvas, üks Peterburis ja üks Jekaterinburgis. Lisaks sai Reviva omale Stockmanni outlet-poe ja logistikakeskuse.

Stockmann müüs Venemaal oma äri maha, kuna see muutus pärast rubla odavnemist kahjumlikuks. Stockmanni Venemaa türtarfirma kahjum oli 2015. aastal 86,1 miljonit eurot.

Stockmann остается в России

Stockmann остается в России – Магазины финского бренда сохранят вывеску – Газета “Коммерсантъ” – Издательский Дом КоммерсантЪ. Российские универмаги Stockmann, которые до конца этого года должны были сменить вывеску на Debenhams, сохранят свое название. Компания, проданная ранее финским ритейлером, договорилась с бывшей материнской структурой об использовании ее бренда до 2023 года.

Kommentaarid
(Külastatud 493 korda, 1 külastust täna)