Soomes saab pangakaardi teha juba vastsündinule

Soomes saab lapsevanem teha pangakaardi juba vastsündinule. Pangad loodavad vanemate endi vastutusele.

Soome lapsed ei pea enam ainult sularahaga läbi ajama. Nii on Nordea Pangas võimalik teha Visa Elecron kaart kasvõi vastsündinule, S-pangas S-säästukaart Visa 7-aastasele ja OP Visa Electron 10-aastasele lapsele, vahendab Helsingin Sanomat.

Nordeast öeldi, et pered teavad ise täpsemalt, millal lapsele kaart teha ja vastutavad ise kaardi kasutamise eest. Pankade info kohaselt on kaart lastele mugavam lahendus näiteks ühistranspordis, huviringis käies või toidupoes. Ootamatute kulude jaoks on kaart parem lahendus, kuna see võimaldab vanematel raha kohe üle kanda.

OP tootejuht Harri Sivén ütles, et tänapäeval on 10-aastane laps kaardi jaoks piisavalt küps. Lapsel võib olla nii kaart kui kogumiskonto, mistõttu ei pea kogu raha kohe kaardile panema. OP pakub lastele tavalist Visa Electroni kaarti ja ei näe vajadust eraldi lastele suunatud kaartide jaoks nagu seda teevad Nordea ja S-pank

S-pangal on oma lastekaart olnud alates 2007. aastast ja seda pakutakse alates 7. eluaastast. 7-aastased lapsed on panga hinnangul juba piisavalt vanad, et iseseisvalt kaardiga toime tulla.

Jopa pienelle lapselle voi hankkia pankkikortin – pankit luottavat vanhempien harkintaan ja valvontaan

Alakouluikäistenkään ei tarvitse enää pärjätä pelkällä käteisellä. Suomalaisten pankkien valikoimissa on kortteja myös perheen pienimmille. Käytännössä kortin käyttöä voi alkaa harjoitella milloin vain, sillä Nordean Visa Electronissa ei ole alaikärajaa ollenkaan. Nordeasta kerrotaan, että perheet tietävät itse parhaiten, milloin lapsi tarvitsee kortin ja voi ottaa vastuuta sen käytöstä.

Kommentaarid
(Külastatud 705 korda, 1 külastust täna)