Soomes pankrottide arv rekordmadalal

Soomes on pankrottide hulk langenud rekordmadalale, madalamale isegi 2008. aasta tasemest.

Statistikaamet andmetel kahanes pankrottide arv Soomes esimese kuue kuu jooksul võrreldes möödunud aasta sama ajaga tervelt 18,9 protsendi võrra. Kokku algatati aasta esimese kuue kuu jooksul 1083 pankrotti, mida on 252 võrra vähem kui möödunud aastal.

Pankrotis ettevõtete töötajate arv oli poole aasta jooksul 5130, mis on 1288 inimese (20,1 protsendi) võrra väiksem kui möödunud aastal samal ajal.

Maksuamet esitas poole aasta jooksul 36,2 protsenti vähem pankrotiavaldusi kui möödunud aastal. Kindlustusfirmad esitasid 21,4 protsenti vähem, muud ettevõtted 2,9 protsenti rohkem ja võlgnikud ise 3,8 protsenti vähem avaldusi kui möödunud aastal.

Pankrottide arv vähenes kõigis majandussektorites.

Kommentaarid
(Külastatud 137 korda, 1 külastust täna)