Soomes on mitmel pool tuvastatud võltsitud rahatähti

Soomes Turu linnas on politsei teatel käibel võltsitud 100-eurosed. Võltsitud rahatähti on pakutud kohtades, kus pole võimalik nende ehtsust kontrollida.

Politsei palub nüüd kõigil, kes tegelevad sularaha vastuvõtmisega varustada end vastavate rahakontrolli seadmetega. Politsei info kohaselt on võltsitud raha üsna lihtne tuvastada, kuna neil puuduvad kõik turvamärgised nagu näiteks hologramm. Lisaks on neil tekstid, mida õigetel rahatähtedel pole, vahendab MTV.

Politsei palub teatada kohe häirekeskusse, kui keegi proovib maksta võltsitud rahaga.

Enne seda tuli teade, et ka Kuopios on proovitud maksta võltsitud rahaga. Seal oli tegemist võltsitud 50-eurose sedeliga, millel samuti puudusid kõik turvamärgised. Ida-Soomes liikvel olnud rahatähtedel oli peal tekst INVALID, mis tähendab, et sedel on kehtetu. Rahatähed olid politsei andmetel tellitud internetist.

Kommentaarid
(Külastatud 610 korda, 1 külastust täna)