Soome valitsuserakondade toetus kukkus rekordmadalale

Pärast põlissoomlaste erakonna ministrite lahkulöömist erakonnast on Soome valitsusparteide toetus langenud rekordmadalale – 39,9 protsendini. Nii madal pole peaminister Juha Sipilä valitsuse toetus veel olnud.

Kui valitsus ametisse astus 2015. aasta suvel, siis oli valitsuserakondade toetus kokku 57 protsenti, vahendab Helsingin Sanomat.

Värske küsitlus näitab, et põlissoomlaste erakonna ministrite baasil loodud uuel rühmitusel Uus alternatiiv on rahva seas vaid 2,5-protsendiline toetus. Seevastu valitsusest välja kukkunud põlissoomlaste erakonna toetus on pööranud pärast vahepealset kukkumist uuesti tõusule.

Kokkuvõttes tähendab olukord seda, et vangerdused põlissoomlaste ministritega ei andnud mingit tulemust – see ei päästnud valitsust toetuse kukkumisest.

Soome populaarseim erakond on koonderakond Kokoomus 21 protsendiga, järgneb sotsiaaldemokraatlik erakond 19,6 protsendiga – viimane on on opositsioonipartei. Peaministripartei Keskusta (keskerakonna) toetus on kukkunud 16,4 protsendi peale. Keskerakonna kannule on tõusnud roheliste erakond 15,5 protsendiga.

Rohelised on teinud Soomes viimastel aastatel kõige suurema tõusu, kukkunud on põlissoomlased ja keskerakond.

Kommentaarid
(Külastatud 165 korda, 1 külastust täna)