Soome turundus-startup sai Euroopa Investeerimispangalt 15 miljonit

Soome turundusalane startup-ettevõte Nosto Solutions sai Euroopa Investeerimispangalt 15 miljoni euro suuruse rahasüsti.

Tegemist on laenuga sarnaneva investeeringuga Euroopa Investeerimispanga fondilt ESIR. Maikuus teatas teine Soome startup MariaDB samast fondist saadud 25 miljoni euro suurusest laenust. Toetust saavad pangalt vaid kõige lootustandvamad ettevõtmised, vahendab Tivi.

Nosto Solutions tegeleb veebipoodidele personaalsete kliendipakkumiste keskkonna arendamisega. Rahasüsti abil on kavas tegevust laiendada ning Nosto patenteeritud tehnoloogiat viia uutele turgudele. Eesmärk on olla maailma suurim personaalsete pakkumiste tehnoloogia arendaja.

Nosto tehnoloogia ühendab omavahel kaubad ja inimeste tarbimisharjumused ning aitab neid omavahel kokku viia. See tähendab, et kliendid saavad paremaid pakkumisi veebipoodide, Instagrami ja Facebooki kaudu. Firmal on juba üle 25 000 kliendi üle 100 riigis. Ettevõte keskendub väiksemate veebipoodide teenindamisele, aga selle klientide hulgas on suuremaid brände nagu Twinings, Jack Daniels ja Volcom.

Nosto käive kasvas möödunud aastal 3,1 miljoni euro pealt 6,4 miljoni euroni. Ettevõte jäi 2,4 miljoni euroga kahjumisse, kuna ettevõte laiendas tegevust USAsse ja avas esinduse Los Angeleses. Enne seda olid esindused Helsingis, Stockholmis, Londonis, Berliinis ja New Yorgis.

Euroopa Investeerimispanga laen on mõeldud neile ettevõtetele, mis on kasvufaasis ja mujalt laenu ei saaks. Pank pakub laenu väga headel tingimustel, mis on sobivad alustavale ettevõttele. Nosto varasemad investorid on olnud Wellington Partners ja Open Ocean Capital.

Kommentaarid
(Külastatud 156 korda, 1 külastust täna)