Soome post lõpetas kirjade laialiveo teisipäeviti

Soome postiettevõte Posti lõpetas teisipäeviti kirjade laialiveo. Nüüd on nii, et esmaspäeval saadetud kirjad viiakse kohale kolmapäeval.

Teisipäeviti veetakse jätkuvalt laiali osa ajalehti, ekspresskirjad ja laborisaadetised, vahendab Ilta-Sanomat.

Edaspidi ei veeta teisipäeviti enam laiali ajakirju, reklaame ja tasuta ajalehti, kui kõik need saadetised on jõutud esmaspäeval ära jagada. Tähitud kirjad ja pakid saab kätte postkontorist.

Postisaajate jaoks see olulist muutust ei tähenda, sest teisipäev on nagunii olnud selline päev, kus posti liigub vähem.

Tegemist on osaga postijagamise uuendusest, mis hakkas kehtima alates 18. juulist. Postijagamise päevade arv sellega ei muutu – posti jagatakse jätkuvalt 5-7 päeva nädalas. Uus postiseadus võimaldab linnalähedastes piirkondades jagada posti kolmel päeval nädalas. Posti seda võimalust veel kasutama ei hakka.

Posti lopettaa kirjeiden jakelun tiistaisin

Posti on lopettanut kirjeiden jakelun tiistaisin. Maanantaina postitetut kirjeet jaetaan jatkossa pääsääntöisesti keskiviikkona. Jatkossa tiistaisin ei jaeta myöskään aikakauslehtiä, mainoksia, tai ilmaislehtiä, jos kaikki alkuviikon lähetykset on saatu jaettua jo maanantain aikana. Tiistaisin jaetaan yhä osa sanomalehdistä, pikakirjeet ja laboratoriolähetykset. Kuitattavat kirjeet ja paketit ovat noudettavissa posteista.

Kommentaarid
(Külastatud 270 korda, 1 külastust täna)