Soome kalamehe surmanud sõnn otsustati hukata

Tampere ligidal Ikaalinenis lükkas sõnn täna, esmaspäeval 60-aastase kalamehe järve kaldalt vette, mille tagajärjel kalamees hukkus. Pull otsustati pärast seda hukata, kuna ta võib uuesti inimest rünnata.

Tavaliselt on pullidega nii, et kui nad kord juba inimest ründavad, siis teevad seda uuesti, rääkis kalameest rünnanud pulli omanik Sari Änkö. Pull ei austa pärast seda enam inimest, vahendab Iltalehti.

Kölviks kutsutud, aga ametlikult Lõunatuule-nimeline pull võib omaniku väitel tulla kallale ka tuttavatele inimestele.

Lõunatuul on sünnist alates elanud Änkö farmis. Tal on vanust 2,5 aastat ja kaalu 1000 kilo ringis. Omaniku väitel ei annaks ta endale andeks seda, kui pull veel kedagi ründab. Pull läheb tõenäoliselt juba homme tapamajja. Lõunatuul on lihaloom, mistõttu viidaks ta nagunii ükskord ära. Nüüd lükkus tema äraviimine paari kuu võrra varasemaks.

Enne esmaspäevast juhtumit polnud pull agressiivne. Samas pole karjamaal võõraid inimesi käinud. Omanik ei tea täpselt, mis karjamaal juhtus, kuna ta polnud kogu aeg ise kodus. Ta arvab, et sõnn püüdis karja kaitsta.

Omanik ei osanud oodata seda, et inimesed ilma loeta karjamaale lähevad. Nüüd loodab ta, et inimesed võtavad mõistuse pähe ja ei lähe võõrasse kohta loomade lähedale. Õnnetus võib juhtuda juba lehma või mullikaga. Loomad on nii suured, et võivad palju kahju teha.

Ikaalinen, Soome

No Description

Miehen tappanut sonni lopetetaan – voisi käydä uudelleen ihmisen päälle

Omistaja kertoo, ettei antaisi itselleen ikinä anteeksi, jos jotain kävisi sonnin takia toisen kerran.

Kommentaarid
(Külastatud 377 korda, 1 külastust täna)