Rotveiler ründas Helsingis möödujaid, kohus mõistis koera esialgu surma, aga siis halastas

Helsingis mitmel korral möödakäijaid rünnanud rotveiler mõisteti esialgu kohtus hukkamisele, aga siis otsustati ellu jätta.

Koer on omaniku väitel täiesti ohutu ja tegutseb vanadekodus seltsilisena, vahendab Helsingin Sanomat.

Koera omanik kaebas edasi Helsingi esimese astme kohtu otsuse ja sai teises astmes võidu, mis võimaldab koera ellu jätta. Koera omanik tugines oma kaebuses asjaolule, et vaatamata hukkamisele saatmisest oli kohus jätnud tähelepanuta asjaolu, et koer oli olnud järelvalveta.

Koer oli 2015. aasta märtsis rünnanud Helsingis korrusmaja hoovis kahte meesterahvast. Mehed tulid maja trepikojast välja ja märkasid hoovis koera. Mehed väitsid, et olid koera ainult vaadanud. Koer ei haukunud ega näidanud hambaid, vaid kargas kohe ühele mehele selga. Koer hammustas meest puusast ja sikutas rõivaid. Siis ründas koer teist meest, kes püüdis minema joosta. Koer püüdis hüpata mehele selga, aga ebaõnnestunult, kuna mees hüppas kõrvale.

Meestel õnnestus lõpuks koera eest trepikotta varjuda.

Koera omanik kinnitas kohtus, et teda polnud sel ajal Soomes ja ta oli jätnud koerad hoidja hoolde. Seetõttu polnud võimalik kedagi otseselt süüdistada koerte hooletusse jätmises, küll aga mõisteti koer surma. Koer oli varem olnud samuti vägivaldne. Omanikule oli mõistetud karistus nii 2013. kui 2014. aastal, kuna koer oli möödakäijaid hammustanud.

Omaniku arvates pole koer ohtlik ja temaga pole olnud probleeme alates 2015. aastast. Omaniku arvates koera provotseeriti, et ta muutus agressiivseks. Naine rääkis, et koer on olnud ametis vanadekodus seltsilisena.

Ringkonnakohus otsustas koera siiski ellu jätta. Kohus põhjendas otsust asjaoluga, et kui polnud põhjust karistada koera omanikku, siis ei saa puhtalt loomuomaduste tõttu mõista koera hukkamisele.

Kommentaarid
(Külastatud 751 korda, 1 külastust täna)