Putin võttis Soomest kaasa kastide kaupa Koskenkorva viina

Venemaa presidendi Vladimir Putini kaaskond laadis pärast presidendi lahkumist lennuki peale kastide kaupa Koskenkorva viina.

President tuli neljapäeval Soome helikopteriga, aga lahkus ööl vastu reedel kella 3 ajal lennukiga. Pärast seda laaditi teise lennuki peale presidendi visiidiga seotud asjad. Lisaks muule laaditi lennuki peale kastide viisi Koskenkorva viina, vahendab Ilta-Sanomat.

Putin visiidi ajal poes ei käinud, aga ta ei lahkunud tühjade kätega. Putini kaaskond lendas Moskva poole kahe lennukiga, millest ühe peale laaditi kaubad ning teise peale läksid nii inimesed kui kaubad. Enne lahkumist peatusid lennukite juures saatkonna autod, kust laaditi lennuki peale kastides Koskenkorva viina ja Prince Hubert de Polignac konjakit.

Kokku lahkus saatjaskonna lennukiga 100-150 inimest.

Koskenkorva viin ehk soomepäraselt Kossu on üle maailma kuulus oma erakordsete maitseomaduste poolest.  Seda toodetakse siiani vana retsepti järgi Lõuna-Pohjanmaal väikses Koskenkorva külas.

Koskenkorva viina hakati tootma 1953. aastal ja seda müüdi algul ainult Soomes pooleliitristes klaaspudelites. Alles 1990ndatel aastatel hakati seda viina välismaale vedama. Algul valmistati viina kartulist, aga nüüd tehakse seda odrast. Valmistusprotsessi käigus lisatakse Koskenkorvale suhkrut, mistõttu tegemist pole klassikalise viinaga. Samuti ei filtreerita seda aktiivsöega. Klassikalise Koskenkorva kangus on 38%.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005306856.html

Kommentaarid
(Külastatud 1,039 korda, 1 külastust täna)