Putin Soomes ei ööbi, kohtumised toimuvad Punkaharjul

Venemaa president Vladimir Putin saabub president Sauli Niinistö kutsel Soome neljapäeval, 27. juulil. Putin osaleb seoses Soome 100. aastapäevaga Savonlinna ooperifestivalil, elab kaasa Tšaikovski ooperile Jolanta Moskva Suure Teatri esituses ning kohtub Soome presidendiga Savonlinna ligidal asuvas Punkaharju hotellis.

Hotell asub endises metsavahimajas. Hotelli rajas sinna teadaolevalt Vene keiser Nikolai I 1880. aastal, nii et tegemist on ühe vanema hotelliga Soomes. See piirkond oli pärast Uusikaupunki 1721. aasta rahulepingut Venemaa osa ja seal käis ka keiser Aleksander I. Punkaharjul oli varem Vene sõjaväeosa. Seal suvitasid vene kunstnikud, kirjanikud ja teadlased, vahendab Iltalehti.

Vene uudistekanali lenta.ru andmetel tuleb presidentide kohtumisel arutusele kahe riigi omavaheline koostöö majanduse, kultuuri ja keskkonnakaitse vallas, samuti mõttevahetus päevakajalistel piirkondlkel ja rahvusvahelistel teemadel

Putin ja Soome president Sauli Niinistö kohtusid viimati märtsikuus Venemaal arktilisel konverentsil. Putin käis Soomes viimati möödunud aasta 1. juulil, kui presidendid kohtusid Kultaranta residentsis.

Vene presidendi visiidi ajal on Savonlinnas kehtestatud liikumispiirangud.

Putin ei yövy Suomessa – näistä syistä tapaaminen järjestetään Punkaharjulla

Ensi viikon torstaina Suomeen saapuvan Venäjän presidentti Vladimir Putinin vierailu järjestetään varsin venäläishenkisissä puitteissa.

Kommentaarid
(Külastatud 356 korda, 1 külastust täna)