Politsei viis Helsingi lennujaamas migrante abistanud naispastori arsti juurde

Politsei võttis Helsingi-Vantaa lennujaamas esmaspäeva õhtul kinni kaks naisterahvast, kes ei allunud korraldustele ja kellest üks oli varjupaigataotlejaid abistanud naispastor Marjaana Toiviainen.

Politsei teatas esmaspäeval vaid kahe inimese vahi alla võtmisest, isikuid täpsustamata. Toiviainen kurtis oma Facebooki küljel, et üks neist kinnivõetutest oli tema. Ta lisas, et ta viidi vägisi lennujaamast minema ning talle ei võimaldatud kohtumist kirikuõpetajaga. Enne arestimaja viidi ta vägisi arstlikku kontrolli ja pääses sealt alles pärast seda, kui oli kinnitanud, et ei usu Jumalasse.

Marjaana ütles, et tegi lennujaamas oma kirikuõpetaja tööd, kuna seal polnud inimestel õpetajat käepärast. Ta väitis, et politsei takistas tema minema toimetamisega kirikuõpetaja tööd.

Toiviainen ütles, et kinnivõtmise käigus sai tema käsi vigastada.

Esmaspäeval õhtul oli lennujaamas meelt avaldamas ligi 200 varjupaigataotlejat ja nende toetajat. Varjupaigataotlejad, kellest enamik on 2015. aasta sügisel Rootsi kaudu Soome läinud illegaalsed immigrandid, avaldavad meelt massiliste väljasaatmiste vastu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,612 korda, 1 külastust täna)