Politsei teeb Soomes järgmisel nädalal tõhusamat kontrolli

Politsei teeb Soomes järgmisel nädalal, 24-30. juulil senisest tõhusamat kontrolli. Eriti kontrollitakse juhtide joovet suvilapiirkondades.

Kontrolli tehakse põhjusel, et kolme kuu jooksul juunist kuni augustini toimub Soomes kolmandik kõigist liiklussurmajuhtumitest. Sel ajal esineb rohkem joobes juhtimist ja liikluseeskirjade rikkumisi, peamiselt kiiruse ületamist, vahendab Ilta-Sanomat.

Kõige suurem riskirühm on suvel noored liiklejad, kelle puhul esineb riskikäitumist suvepuhkuste alguses ja lõpus, suvesündmuste ajal ning seoses vaba aja veetmisega, märkis politseiameti inspektor Heikki Ihalainen.

Kõige tavalisem suvine vigastusi põhjustav liiklusõnnetus on teelt väljasõit, mille põhjusteks on suur kiirus või joobes juhtimine. Mitte keegi ei tohiks võtta riski ja minna purjus peaga sõitma või istuda purjus juhiga koos autosse, hoiatab Ihalainen.

Poliisi tehovalvoo mökkiteitä ja kesäpaikkakuntia koko ensi viikon

Liikenteen kesäisen tehovalvonnan taustalla on kesä-elokuun vuosineljännes, jolloin tapahtuu lähes kolmannes koko vuoden liikennekuolemista. Tilastoissa kasvavat tänä aikana erityisesti rattijuopumusten ja törkeiden liikenteen vaarantamisten eli käytännössä varsinkin suurten ylinopeuksien määrät. – Erityinen riskiryhmä ovat nuoret tielläliikkujat, joilla riskikäyttäytyminen liittyy mm. kesälomien alkamiseen ja loppumiseen, kesätapahtumiin sekä muuhun vapaa-ajanviettoon, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Kommentaarid
(Külastatud 290 korda, 1 külastust täna)