Politsei kahtlustab Helsingis inimesi alla ajanud meest tapmises

Politsei kahtlustab eile õhtul Helsingi kesklinnas autoga inimesi alla ajanud 51-aastast meest ühe inimese tapmises ja viie inimese tapmiskatses.

Politsei info kohaselt ajas mees Mannerheimintie ja Lönnrotikatu ristmikul ülekäigurajal alla kuus inimest. Üks, 51-aastane naine suri ja ülejäänud viiel inimesel on muljumised ja luumurrud.

Uurimise käigus on selgunud, et mees hakkas autoga liikuma kella 18 paiku Senaatintorilt. Edasi sõitis mees Aleksanterinkatule ja seal Mannerheimintie suunas. Enne Mannerheimintiele jõudmist kiirendas juht nii, et inimesed pidid eemale hoidma. Mannerheimintielt keeras auto samuti suurel kiirusel Lönnrotinkatule, kus sõitis ülekäigurajal veel inimestele otsa. Edasi keeras juht Annankatule, peatas auto ja jalutas lähedalasuvasse restorani. Politsei võttis mehe kinni restoranist. Mees kinnivõtmisel vastupanu ei osutanud.

Ülekuulamisel tunnistas mees üles, et sõitis autoga suurel kiirusel linnas ringi ja ei hoolinud sellest, et mõni inimene võis alla jääda.

Asja uuritakse edasi kui ühe inimese tapmist ja viie inimese tapmiskatset, samuti kui joobes juhtimist ja liiklusohtliku olukorra tekitamist. Mees on võetud vahi alla ja nädala algul tehakse taotlus ta vangistamiseks.

Asja uurimine jätkub.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 443 korda, 1 külastust täna)