Naine lõi Soomes meest noaga rindu, aga pääses vangistusest

Lõuna-Karjala kohus mõistis oma meest ja lapse isa pussitanud 28-aastase naise küll kaheks aastaks ja kolmeks kuuks vangi, aga otsust ei pöörata täitmisele.

Naine oli löönud aprillikuus Lappeenrantas oma mehe ja 1-aastase lapse isale kööginoaga rindu. Asi juhtus, kui mees ja naine olid ilma lapseta koos tuttavatega lõõgastumas. Tuttavate juures olles ärritas miski naist, nii et ta võttis köögikapist noa ja peitis selle käekotti. Veidi aega hiljem lõi ta sellega mehele rindu, vahendab Iltalehti.

Mees sai noalöögi tagajärjel sügava haava, mis läbistas rinnakorvi ja põhjustas suure verejooksu. Mehe seisund oli kriitiline ja talle tehti hädaoperatsioon. Pussitamise tagajärjel sai mees püsiva tervisekahjustuse.

Kuigi naisele mõisteti pikk vanglakaristus ja tavaliselt pööratakse karistused sellisel puhul täitmisele, otsustas kohus ometi teha erandi lähtuvalt „isiklikest asjaoludest”. Need asjaolud olid nimelt sellised, et ajal, mil naine istus eeluurimisvanglas, ootasid mees ja laps juba pikisilmi naist koju. Mees rääkis kohtus, et igatseb naist koju, kuna ta ei saa üksi 1-aastase pojaga hakkama.

Naiselt mõisteti mehe kasuks välja 3000 eurot valu tekitamise ja 300 eurot püsiva tervisekahjustuse eest.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707162200267954_u0.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 269 korda, 1 külastust täna)