Mikkelis suri une pealt 1,5-aastane laps, põhjus jäi selgusetuks

Mikkelis suri 1,5-aastane poiss ootamatult keset päevast uinakut vankris kodumaja terrassil. Asi juhtus kaks aasta tagasi vana-aasta õhtul.

Laps pandi magama tavapärasel kombel. Paari tunni pärast sättis ema end joogatundi ja isa läks last äratama. Järsku jooksis isa tuppa, jäigastunud laps süles, vahendab Ilta-Sanomat.

Ema sattus paanikasse ja arvas, et lapsel on ajukahjustus. Kõige hullemat ei osatud siis veel oodatagi.

Häirekeskusse helistanud ema aimas halba pärast seda, kui lapse üle vaadanud esmaabitöötaja edastas kurva sõnumi. See oli ema jaoks elu kõige hullem hetk – kui talle teatati, et midagi ei saa enam teha, laps on surnud.

Elus pole midagi hullemat kui terve lapse seletamatu äkksurm.

Pere elu kukkus pärast seda kokku. Vanemad püüdsid teada saada, miks nii juhtus. Sellele vaatamata ei suudetud lahkamise ega geenitestide käigus mingit põhjust leida. Arst väitis, et kopsud olid verd täis, mis tähendab, et süda jäi seisma. Aga miks nii juhtus, seda ei saa kunagi teada.

Laps oli enne seda täiesti terve. Tal polnud olnud palavikku ega mingeid allergiaid. Ema leidis hiljem internetist infot laste äkksurmade kohta.

Pool aastat tagasi sündis perre väike poeg, ent vanem poeg elab pere liikmete jaoks endiselt edasi. Vanemad on proovinud asja unustada, aga see ei tule välja – surnud poeg elab nende mälestustes jätkuvalt edasi. Pere on saanud kergendust teiste sama saatusega peredega suhtlemisest. Nüüd on vanemad hirmul, et sama asi võib juhtuda teise pojaga.

Otso kuoli traagisesti 1,5-vuotiaana, eikä selitystä ikinä löytynyt – Äiti Salla, 38: “Lapsen kuolema on valtava tabu Suomessa”

Otso Salmela oli lyhyen elämänsä aikana poikkeuksellisen terve lapsi. Hänellä ei ollut allergioita, eikä hän sairastanut kuumetta kertaakaan. Uudenvuoden aatonaattona vuonna 2015 mikkeliläisperhe koki kauhun hetkiä, kun päiväunille vaunuihin laitettu puolitoistavuotias lapsi ei enää herännytkään unestaan. – Elämässä ei voi tapahtua mitään pahempaan kuin terveen ainokaisen selittämätön äkkikuolema.

Kommentaarid
(Külastatud 1,153 korda, 1 külastust täna)