KUUM: Soome tööstustellimused kasvasid maikuus 66,7%

Soome tööstusettevõtete tellimused kasvasid 2017. aasta maikuus võrreldes aasta varasema ajaga tervelt 66,7 protsenti.

Suur kasv tuleneb metallitööstuste suurtest tellimustest, edastas statistikaamet.

Soome metallitööstuse tellimused kasvasid maikuus tervelt 99,3 protsenti võrreldes aasta taguse ajaga. Keemitööstuse tellimused kasvasid 24,2 protsenti ja paberitööstuse tellimused 6,4 protsenti. Soome tekstiilitööstuse tellimused vähenesid maikuus 0,7 protsenti.

Tellimustest tehakse kokkuvõtet 400-500 ettevõtte näitajate põhjal.

Tilastokeskus – Teollisuuden uudet tilaukset

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat voimakkaasti toukokuussa. Kasvu oli voimakkainta metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli peräti 99,3 prosenttia edellisvuotta suurempi. Metalliteollisuudessa tilauksia kasvatti erityisesti telakkateollisuuden isot uudet tilaukset. Kemianteollisuudessa tilaukset kasvoivat vuodentakaisesta 24,2 prosenttia. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset kasvoivat 6,4 prosenttia edellisestä vuodesta. Tekstiiliteollisuudessa tilaukset vähenivät 0,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Kommentaarid
(Külastatud 135 korda, 1 külastust täna)