Kohus vähendas naist diivanikastis hoidnud meeste karistusi

Helsingi ringkonnakohus vähendas meeste karistusi, kes hoidsid kaks aastat tagasi naist mitu päeva diivanikastis kinni.

Naine ei saanud diivanikastis juua ega süüa ning ta pidi häda tegema püksi, vahendab Ilta-Sanomat.

Helsingi ringkonnakohus mõistis naist kinni hoidnud 52-aastasele mehele aasta ja viie kuu pikkuse vanglakaristuse vägivalla ja vabaduse võtmise eest. Varem oli kohus teda karistanud kahe aasta pikkuse vangistusega.

Teisele naise vangistamises osalenud 43-aastasele mehele mõistis ringkonnakohus kaheksa kuu pikkuse vanglakaristuse. Enne seda oli kohus karistanud meest 1,5 aasta pikkuse vangistusega. Karistuste vähendamisel võeti arvesse meestele määratud muid karistusi.

Juhtum oli Helsingis Kallios 2015. aasta novembrikuus, kui 52-aastane mees kahtlustas, et naine oli võtnud temalt raha 6000 eurot. Ta lõi naist vastu nägu ja kägistas. Pärast peksmist kamandas mees naise diivanikasti, kust naine ei pääsenud välja. Noorem mees jäi naist valvama. Kasti mõõdud olid vaid 130 x 64 x 18 cm. Asi tuli välja 2016. aasta algul ühe teise kuriteo uurimise käigus.

Nii süüdlased kui ohver on soomlased.

Naine rääkis, et kui ta oli olnud kastis ühe ööpäeva, kast avati ja üks tundmatu mütsiga mees hoidis nuga tema kõri peal. Selles asjas süüdistati üht 37-aastast meest, aga ainult naise tunnistust ei peetud piisavaks ja kohus lükkas süüdistuse tõendite puudumise tõttu ümber.

Süüdlastelt mõisteti naisele tekitatud valu ja kannatuste tõttu välja hüvitis summas 5500 eurot.

Naista pidettiin sohvan laatikossa sikiöasennossa päiviä – nyt vangitsijoiden tuomiot lyhenivät

Helsingin hovioikeus alensi naista vuodevaatelaatikossa pitäneiden miesten tuomioita. Nainen joutui olemaan vuodevaatelaatikossa ainakin kaksi vuorokautta sikiöasennossa. Nainen ei saanut laatikossa ollessaan syötävää tai juotavaa ja hän joutui tekemään tarpeensa alleen. Helsingin hovioikeus tuomitsi 52-vuotiaan miehen yhden vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Kommentaarid
(Külastatud 642 korda, 1 külastust täna)