Kohus vabastas Kuuba võrkpalluri Soome vanglast, mees nõuab 300 000 eurot kahjutasu

Turu ringkonnakohus vabastas reedel vanglast vägistamises süüdistatud Kuuba võrkpalluri Luis Tomas Sosa Sierra. Mees nõuab ligi aastase vanglas veedetud aja eest 300 000 eurot kahjutasu.

Sosa Sierrat kohtus abistanud jurist Marko Virta ütles Aamulehtile, et mees võib nõuda ligi 1000 eurot hüvitist ühe päeva eest. Kokku teeb see ligi 300 000 eurot, mis oleks seni suurim Soomes välja mõistetud hüvitis vanglas asjata istutud aja eest.

Virta ütles, et nõutakse tavapärasest suuremat hüvitist ja ta loodab, et tavapärasest suurem hüvitis ka välja makstakse. Tavapärane hüvitis on olnud ligi 100 eurot päeva eest. Sosa Sierra puhul aga tõi vangis istutud aeg kahju nii mainele kui karjäärile. Mehel jäid vahele olümpiamängud ja üks hooaeg klubimängijana. Lisaks sai kannatada tema kui sportlase maine. Aasta aega pole saanud harjutada, mistõttu on ka sportlik vorm saanud kahjustada.

Nõutakse mitut sadat tuhandet eurot ja kohus otsustab, kui palju välja makstakse. Nõue võib tulla 1000 eurot päeva eest. Kui kohus sellise nõude rahuldab, oleks tegemist Soome seni suurima hüvitisega.

Tampere esimese astme kohus mõistis 1995. aastal sündinud Sosa Sierra möödunud aastal süüdi hotellis Ilves 2016. aasta 2. juulil toimunud vägistamises. Sosas Sierrale määrati 3,5-aastane vanglakaristus. Kohtu otsuse järgi vägistas mees naise oma toas pärast seda, kui tema võistkonnakaaslased olid naist vägistanud. Ringkonnakohus aga vabastas mehe süüdistustest, kuna ohver ei osanud täpselt öelda, kes teda vägistas. Eeluurimise käigus ei leitud ka Sosa Sierra dna-d, mis oleks süüdistust toetanud. Sosa Sierra süü osas tekkis kahtlus, mistõttu lükati süüdistus tagasi ja mees vabastati koheselt vanglast.

Sosa Sierra veetis Soomes vanglas ligi aasta. Ta vangistati 3. juulil 2016. aastal ja vabastati 30. juunil 2017. aastal. Sosa Sierra esindaja ütles, et ta lendas juba pühapäeval tagasi Kuubale. Mees oli olnud väga õnnelik, et vabaks sai, et saab olla väljas ja süüa normaalset toitu. Vanglas pakuti iga päev kartulit ning see hakkas juba tüütama.

Kuigi Sosa Sierra lasti vabaks, on neli tema võistkonnakaaslast endiselt vanglas ja ringkonnakohus jättis nende süüdistused jõusse. Küll aga vähendas ringkonnakohus meeste karistust senise 5 aasta pealt 1 aasta ja 3 kuu kuni 4 aasta peale.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/vapautettu-kuubalaislentopalloilija-palasi-jo-kotiin-hakee-korvauksia-vangitsemisestaan-sellainen-luku-oli-mielessa-kuin-1000-euroa-per-paiva-200241993/?_ga=2.187538216.1058880609.1498855332-1380298501.1413488549

Kommentaarid
(Külastatud 404 korda, 1 külastust täna)