Kehvale suvele vaatamata Soomes hea marjasaak

Kehvale suvele vaatamata on Soomes tänavu hea marjasaak, kuna marjade valmimine on nihkunud pikema aja peale.

Maasikaid ei tasu tänavu ostma tormata, kuna saak valmib tänavu pika aja jooksul, vahendab MTV. Maasikaid tasub tänavu nautida nii, nagu nad valmivad.

Sama olukord on muude aiaviljadega – salat, lillakapsas ja spargel valmivad aeglaselt, aga nende kvaliteet on väga hea. Tänavusest palju probleemsemad on aiaviljade jaoks kuumad suved, kuna siis on kastmisega probleeme ja viljade kvaliteet on kehv.

Soomes on käibel ütlus „vilu vilja kasvattaa” (tõlkes: vili kasvab viludas). Seetõttu on tänavu oodata Soomes head viljasaaki, kuna vili on korralikult võrsunud ja tihe. Vilja tihe kasv takistab ka umbrohu levikut.

Metsamarjade saak tõotab tulla samuti korralik. Jahe ilm takistas metsamarjade varajast õitsemist, mistõttu ei saanud nad külmakahjustusi. Metsamarjad on saanud paremini tolmelda. Lõuna-Soomes on tulemas keskmine mustikasaak, põhja pool keskmisest veidi nigelam. Suur kuumus teeb mustikale rohkem kahju kui jahedus, aga suurt kuumust pole tänavu oodata.

Kommentaarid
(Külastatud 270 korda, 1 külastust täna)