Helsingis on avatud maailma ainus vaaterattasaun

Soomlased on saunarahvas, ent selle peale annab tulla, et teha saun vaateratta gondli sisse. Aga just selline asi Helsingis tegutseb, Katajanokka vaaterattal, ja seda juba aasta otsa.

Asja nimi on Skysauna ja selles saab nautida Helsingi vaadet 40 meetri kõrguselt, vahendab MTV.

Pärast vaaterattal pöörlemist ja saunatamist saab hüpata samas vaateratta kõrval asuvasse mullivanni. Möödunud aasta juulikuus avatud taevasaun on seda haldava ettevõte SkyWheel juhi Milla Pakarineni sõnul väga hästi vastu võetud.

Kõige enam kasutavad taevasauna poissmeesteõhtu pidajad ja firmaürituste kliendid. Samuti kasutavad seda väiksemad sõpruskonnad. Kuigi ilm saunatamist ei mõjuta, on suvel kliente rohkem kui talvel. Lõviosa klientidest on soomlased, välismaalaste jaoks on see asi liiga eksootiline.

Välismaalastel ei tasu sauna karta, sest soome kombel alasti saunatamist seal ei nõuta. Sauna saab minna aluspükstes, hommikumantli või rätikuga. Taevasauna mahub kokku 15-20 inimest, lava peale 4-5 inimest.

Saun on keskmise soojusega, aga vajadusel saab leili visates temperatuuri tõsta. Kui saun läheb liiga kuumaks, saab avada akna.

Üks vaateratta ring kestab mõned minutid, aga sauna saab kinni panna tundideks.

Helsingi vaaterattasaun. Kujutis: Skysauna
Kommentaarid
(Külastatud 985 korda, 1 külastust täna)