Autoralli Soome MM-etapi võitsid Lappi-Ferm

Jyväskylä ümbruses sõidetud autoralli MM-etapi võitis Soome ekipaaž Esapekka Lappi ja Janne Ferm.

Toyota Gazoo Racingu sõitjatele oli see maailmaliiga WRC esimene võit. Noorte juhendaja on Soome rallilegend Tommi Mäkinen. Kahel eelmisel aastal oli Lappi võitnud Jyväskylä ralli WRC 2 klassis Škoda R5-ga.

Teisena lõpetas Suurbritannia ekipaaž Elfyn Evans ja Daniel Barritt Fordil (kaotus võitjale 36,0 sekundit) ja kolmandaks tulid soomlased Juho Hänninen ja Kaj Lindström Toyotal (kaotus võitjale 36,3 sekundit).

Eestlastest olid parimad Fordil sõitnud Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes lõpetasid 7. kohal, kaotus võitjale 1:53,6.

MM-sarja senine liider, prantslane Sebastian Ogier katkestas Soome ralli, kuna ta sõitis reedel vastu puud ja kaardilugeja Julien Ingrassia sai põrutada. Sarja kokkuvõttes tõusis 160 punktiga jagama 1-2. kohta Belgia ekipaaž Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul (Hyundai) ning kolmandale kohale kerkisid 119 punktiga eestlased Ott Tänak ja Martin Järveoja. Neljandal kohal on sarja kokkuvõttes 114 punktiga soomlased Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila (Toyota).

Congratulations to @esapekkalappiofficial for winning #rallyfinland #wrc #toyota 🏆🏆

A post shared by #WRC (@officialwrc) on

Kommentaarid
(Külastatud 309 korda, 1 külastust täna)