Soomest leiti hüljes, kes on gay

Saimaa hüljes ehk soomepäraselt saimaannorppa on Soomes unikaalne liik, mida kuagil mujal ei leidu. Hüljes kohanes Saimaa järvestikus mageda veega pärast jääaega ligi 8000 aastat tagasi ja on seal siiani püsinud. Nüüd on avastatud hüljes, kes pole oma 124-kilose kaaluga lihtsalt suur, vaid kuulub kõigele lisaks veel seksuaalvähemuste hulka.

Omapärase hülge avastas 58-aastane loodusfotograaf Juha Taskinen, kes on hüljestega tegelenud 38 aastat, vahendab Helsingin Sanomat.

Erakordselt suure hülge nimi on Viljo, ta on 150 cm pikk ja kaalub 124 kilo. Tavapäraselt kaaluvad isased hülged 50-65 kg. Viljole meeldib koos olla teiste isaste hüljestega. Tema partner on hüljes nimega Erkki. On võimalik, et nemad on esimene avastatud gay hülgepaar. Või siis on lihtsalt väga head sõbrad.

Saimaa hülged tekkisid ligi 10 tuhat aastat tagasi, kui jääaja lõppedes eraldusid Läänemerest Saimaa ja Laadoga järved. Siis jäi osa hülgeid Saimaa järve lõksu ning nad kohanesid seal ajapikku mageda veega. Saimaa hülge sugulane on Laadoga hüljes. Selliseid teistest eraldunud liike kutsutakse teaduskeeles reliktideks.

Saimaalta löytyi jättiläisnorppa, joka painaa peräti 124 kiloa, eikä siinä kaikki – se on ehkä myös gay

Heti alkumatkasta suuri Saimaa näyttää parhaita puoliaan. Linnansaaren kansallispuiston rajavesillä maisema on niin nätti, että mahaan sattuu, eikä ensimmäistä norppapysähdystäkään tarvitse kauan odotella. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Kommentaarid
(Külastatud 1,584 korda, 1 külastust täna)