Soome välisministeerium hakkas pidama reisiblogi

Soome välisministeerium alustas koos ettevõttega Madventures veebis blogisarja, et tutvustada soomlaste seas populaarseid reisisihtkohti. Tegemist on osaga välisministeeriumi kampaaniast Reisi targalt. Iga sihtkoha kohta pannakse üles videoklipp.

Veebiküljele matkustusturvallisuus.fi pannakse üles info reisisihtkohtade kohta ning videod, edastas välisministeerium. Esimesena on üles pandud info Hispaania kohta. Samas on ka video, kus on nõuanded Hispaanias reisimise kohta.

Statistikaameti andmetel reisisid soomlased 2016. aastal Hispaaniasse 860 000 korral. Hispaania on soomlaste jaoks peamine reisisihtkoht. Ühtlasi vajasid soomlased kõige rohkem abi Hispaanias reisides.

Suve jooksul ilmub veebi ka õpetus reisimise kohta Indoneesias, mis on muutumas soomlaste seas üha populaarsemaks.

Blogisarja jaoks on küsitletud Soome kogenud konsuleid, kes abistasid inimesi möödunud aastal välismaal 55 000 korral. Tavapärased pöördumised olid seotud passi kadumisega, aga palju kontakte oli seotud kohapealsete reeglitega.

Soome välisministeerium pakub maailmas ringi reisivatele soomlastele abi mobiilirakenduse, aga ka veebikonsuli vahendusel Facebookis.

Kommentaarid
(Külastatud 233 korda, 1 külastust täna)