Soome tööstus kasvas I kvartalis 12,2%

Soome tööstusettevõtete käive kasvas tänavu I kvartalis 12,2%. See on suur muutus, kui arvestada, et möödunud aastal samal ajal tööstuse käive vähenes 3%.

Kodumaine käive kasvas I kvartalis 10,0% ja ekspordikäive 13,8% võrreldes möödunud aasta sama ajaga, edastas statistikaamet.

Käive kasvas võrreldes möödunud aastaga kõikides tööstusharudes. Enim kasvas käive keemiatööstuses – 20,9% ja metallitööstuses – 14,8%. Kõige väiksem oli käibe kasv toiduainetetööstuses – 0,8% ja tekstiili- ning rõivatööstuses – 2,5%.

Tilastokeskus – Teollisuuden liikevaihtokuvaaja

Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan tammi-maaliskuussa 12,2 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kotimaan myynti kasvoi 10,0 prosenttia ja vientiliikevaihto 13,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Kommentaarid
(Külastatud 215 korda, 1 külastust täna)